Nieuws

We zijn steeds onderweg ...

Dierenplezier met Claude Lingier

Geloei van speelse kalfjes, krachtige commando’s in het donker, er komt beweging in.

Mensen en dieren voelen de spanning in de lucht. Vandaag is een speciale dag.

Dieren vervoeren en veilig verhuizen naar een nieuwe bestemming is voor Claude Lingier een bekende opdracht. De firma is een betrouwbare partner voor particulieren en bedrijven en heeft een stevige reputatie in het domein van verhuizingen en transport. Ook deze bijzondere opdracht wordt punctueel en met de grootste zorg uitgevoerd.

 

0500
Ik kijk nog even alles goed na voor ik vertrek naar ….. X kalveren gaan vandaag met het vliegtuig op reis naar Libië. Gezonde, krachtige fokdieren die daar gaan zorgen voor nieuw leven en welvaart.

0540
Ik kom aan bij mijn klant. Ik word al opgewacht. De kalveren springen vrolijk in het rond alsof ze blij zijn met hun verre reis en uitkijken naar hun nieuwe bestemming.

0630
Het laden is goed gegaan. Onvoorziene omstandigheden zijn met de nodige ervaring en professionele kennis zelden een obstakel, maar met dieren weet je het maar nooit.

0640
De weg naar de luchthaven van Oostende ligt er nog rustig bij. De grote stroom werknomaden is nog maar pas wakker. De kalfjes blijven er rustig onder. Zijn beginnen binnenkort aan een veel grotere trektocht.

0700
Het vliegtuig staat er al. De crew weet welke bijzondere lading ze vandaag vervoeren. Levende dieren die in volle vlucht rare kalversprongen maken zijn voor elke piloot reden voor ongerustheid. Geen jachtig gedoe dus maar zorgvuldig laden, nauwgezet alles goed vastmaken zodat de levende lading in alle veiligheid zijn bestemming kan bereiken.

0800
Weer een speciale lading veilig op zijn bestemming gebracht. Het ga jullie goed kalfjes, wordt maar mooie, grote koeien.